10.9.2016

Saimaan Marsalkka Luomuvehnä

Marsalkka Luomuvehnä (Suodattamaton)

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Maltaat: Pilsner, Vehnä
Humalat: Target, Saaz

Kantavierre: 11,6 °P
Katkeroaineet: 20 EBU
Väri: 12 EBC

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C





Maku: Marsalkka Luomuvehnä on kevyt ja puhdasarominen olut. Siinä maistuu banaanisen hedelmäinen ja viljainen maku sekä runsas vehnäisyys. Oluen jälkimaku on miedosti katkera, melko mausteinen sekä kevyesti sitruksinen.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on raikas ja tuore. Myös sen aromia hallitsee banaanisen hedelmäinen sekä viljainen ja vehnäinen kokonaisuus. Sen tuoksusta voi erottaa kuitenkin myös hentoa hiivasuutta, jota ei niinkään mausta juurikaan löydy.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä lievästi öljymäinen. Väriltään se on kullankeltainen ja melko samea sekä sen vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Esittelyssä oleva suodattamaton luomuolut on valmistettu kotimaisesta luomuvehnästä sekä luomuohrasta. Se on ehdottomasti paras Marsalkka tuoteperheen olut ja ehkä oma suosikkini Saimaan Juomatehtaan olutvalikoimasta. Tämänkaltaisia vehnäoluita kaipaan lisää markkinoille ja voin rehellisesti sanoa, että se on varmasti keskivertoa vehnäolutta huomattavasti parempaa. Tulevina päivinä esittelen vielä loput Saimaan Juomatehtaan lähettämistä maistiaisoluista, jonka jälkeen siirrymme takaisin "normaaliin päiväjärjestykseen".

Arvio: 79/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti