25.9.2016

Rocking Bear Pietniemi Pale Ale

Rocking Bear Pietniemi Pale Ale

Panimo: Rocking Bear Brewers
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale (APA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: Pietniemi Pale Ale on tasapainoinen ja puhdasarominen olut. Siinä maistuu selkeä mansikkainen aromi, joka yhdistyy kukkamaiseen ja hedelmäiseen kokonaisuuteen. Sen maku on lisäksi hieman yrttinen ja leipämäisen maltainen.

Tuoksu: Aromiltaan olut on yhtälailla mansikkainen ja hedelmäinen kuin makunsa, mutta siinä kevyesti kukkainen humalointi ja leipämäinen maltaisuus jäävät väistämättä taka-alalle.




Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hivenen vetinen. Väriltään se on hieman raparperimainen ja melko kirkas sekä vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Rocking Bear Brewers on yksiä uusimpia pienpanimoita Suomessa. Yrityksen perustivat viisi porilaista miestä ja he ovat ilmoittaneet vuotuiseksi tavoitteekseen valmistaa 20000-30000 litraa olutta. Ensimmäiset oluet valmistuivat kesän tienoilla ja nyt syksyn kunniaksi löysin myynnistä yhden heidän uutuusoluistaan. Se oli ehdottomasti positiivinen yllätys ja harvoin törmää näin herkullisen marjaiseen olueeseen muuten kuin juomalla virallisia hedelmä- tai marjaoluita. Sen kokonaisuus toimi moitteettomasti ja se ansaitsee kehut hienosta "ensikosketuksesta" olutmarkkinoille.

"Ota huikka ja sulje silmäsi. On vuosi 1988 ja korvalappustereoissasi soi Sweet Child O'Mine. Tämä olut on ylistys nuoruuden kesille. Pietniemi sijaitsee Länsi-Porissa". (Pullon tekstiä lainaten).

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti