29.9.2016

Mallaskosken Tough Luck India Pale Ale

Mallaskosken Tough Luck India Pale Ale

Panimo: Mallaskosken Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Katkeroaineet: 70 EBU

Maltaat: Pale ale, Vehnämallas, Cara +10, Crystal
Humalat: Columbus, Centennial, Pekko, Amarillo

Maku: Tough Luck on greippisen sitruksinen ja havumainen olut, jossa maistuu makean karamellinen ja kevyesti maltainen aromi. Sen maku on lisäksi voimakkaasti humaloitu ja erittäin katkera sekä loppusilaus hieman ruohomainen.



Tuoksu: Oluen tuoksu on tuore ja pirteä ja sitä voi kuvailla lähinnä trooppisen hedelmäiseksi sekä tukevan sitruksiseksi. Aromissa esiintyy lisäksi makeaa karamellisuutta ja keksimäistä maltaisuutta sekä hennon yrttistä vivahteikkuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä erittäin sulava. Sen kinuskinväristä ja kaunista runkoa päällystää vaalea sekä samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Tough Luck on tyylikäs ja hyvin valmistettu kauppavahvuinen IPA. Sen makumaailma on monipuolinen ja ennen kaikkea toimiva. Eniten minua siinä ilahdutti sen voimakas humalointi, joka jää usein valitettavan vaisuksi matalamman alkoholipitoisuuden omaavissa oluissa. Lisäksi se oli äärimmäisen nautinnollinen juoda ja koostumus juuri oikeanlainen. Harva kauppa IPA yltää sen tasolle ja tekeekin siitä äärimmäisen houkuttelevan vaihtoehdon ostoskorin pohjalle.

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti