11.9.2016

Saimaan Marsalkka Vaalea

Marsalkka Vaalea (Luomu Täysmallaslager)

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Premium Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Maltaat: Pilsner
Humalat: Saaz, Target

Kantavierre: 10,8 °P
Katkeroaineet: 20 EBU
Väri: 14,7 EBC
Tarjoilulämpötila: 6-8 °C

Maku: Perusmaultaan olut on leipämäisen maltainen ja viljainen. Siinä maistuu myös tuoreen hedelmäinen ja hivenen sitruksinen aromi sekä makea karamellisuus. Sen humalointi on ruohomaista ja melko kevyttä.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko kevyt ja selkeä. Sen aromia voi luonnehtia makean karamelliseksi ja runsaan hedelmäiseksi sekä hyvin viljaiseksi ja maltaiseksi. Sen humalointi on ruohomaista aivan makunsa kaltaisesti.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä hivenen vetinen. Sen runko on kullanvärinen ja läpinäkyvä sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Marsalkka Vaalea oli mielestäni kyseisen tuotesarjan huonoin olut. Sen maku ja aromi olivat jotenkin liian pelkistettyjä ja mietoja eli toisin sanoen siitä puuttui sitä särmikkyyttä, jota aivan kärkipään oluista löytyy. Täysin toivoton tapaus se ei kuitenkaan ole, mutta parempia luomuksia ko. panimolta löytyy useampia. Jos siis haluat maistaa Marsalkka tuoteperheen oluita, tämä ei ole se versio, mistä tuo taival kannattaa aloittaa.

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti