15.9.2016

Founders Porter

Founders Porter

Panimo: Founders Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,5 %

Kantavierre: 16,8 °P
Katkeroaineet: 47,9 EBU
Väri: 239 EBC

Maltaat: Münich- ja suklaamaltaat
Humalat: Crystal, Willamette, Nugget

Maku: Founders Porter on voimakkaasti humaloitu ja silkkimäisen pehmeä olut. Siinä maistuu paahtomaltainen ja makean karamellinen aromi sekä tumma hedelmäisyys. Maultaan se on lisäksi suklainen ja kaakaoinen sekä sopivan kahvimainen.


Tuoksu: Oluen tuoksu on viettelevä ja erittäin aromikas. Se muistuttaa hyvin pitkälti makuaan, mutta tuo esiin myös herkullisen vaniljaisuuden.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän täyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä todella öljymäinen. Väriltään se on lähes pikimusta ja valoa läpäisemätön ja sen vaahtokukka melko niukka sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Founders on Dave Engbersin ja Mike Stevensin perustama käsityöläispanimo, joka kuuluu tätä nykyä lajinsa suurimpien joukkoon USA:ssa. Panimona se on yksiä ehdottomia suosikkejani ja etsin aina suurella innolla heidän uutuustuotteitaan olutlasiini testattavaksi. Founders Porter on heidän toiseksi paras oluensa heti Breakfast Stoutin jälkeen. Sille on vaikea antaa liikaa ylistäviä sanoja tai kehuja, sillä se on mielestäni yksiä niitä oluita, joita jokaisen on jossain vaiheessa maistettava.

Arvio: 100/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti