23.9.2016

HaandBryggeriet Norwegian Wood

HaandBryggeriet Norwegian Wood

Panimo: HaandBryggeriet
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Perinteinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,5 %

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C

Maku: Norwegian Wood on savuinen ja pehmeän täyteläinen olut. Siinä maistuu paahtomaltainen ja katajainen aromikkuus sekä mausteinen ja hieman havumainen vivahteikkuus. Sen maku on lisäksi hieman hedelmäinen sekä makean karamellinen.

Tuoksu: Aromiltaan olut savuinen ja melko makea, mutta samalla kuitenkin hyvin selkeä ja puhdas. Sitä hallitsee katajainen ja havumainen aromi, joka yhdistyy paahdetun maltaiseen ja tumma hedelmäiseen kokonaisuuteen.

Ulkonäkö ja koostumus: Se on keskitäyteläinen olut, jonka suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä suun pintoja peittävä. Väriltään se on kastanjamainen ja melko samea sekä vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Norwegian Wood on miellyttävä ja tyylikäs perinteinen ale. Sen maltaat on onnistuneesti savustettu ja ne rakentavat toimivan rungon oluelle. Sen maustamiseen käytetyt herkulliset katajanmarjat kruunaavat kokonaisuuden. Nyt arvostelussa oleva luomus oli ensimmäinen HaandBryggeriet panimon olut, jonka olen koskaan juonut ja täytyy myöntää, että se oli enemmän kuin lupauksia antava. Jos heidän tasonsa pysyy jatkossakin yhtä korkeana myös muissa tuotteissa niin hyvä tulee. Yksinkertaisesti ja lyhyesti sanottuna hyvä olut ansaitsee hyvän arvostelun.

Arvio: 85/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti